E FRYMËZOJMË
BOTËN QË
TË LËVIZË

Si Partner i Lëvizshmërisë në Mbarë Botën i Lojërave Olimpike dhe Paraolimpike, besojmë se kur lëvizim, mund ta arrijmë pamundësinë.

/

“Nën këtë flamur olimpik dhe paraolimpik, le të riafirmojmë fuqinë e sportit për t’i bashkuar njerëzit”.

AKIO TOYODA

President, Toyota Motor Corporation

ZOTIMI I TOYOTËS

Ne jemi të përkushtuar me gjithë zemër për ta çliruar potencialin njerëzor nëpërmjet fuqisë së lëvizjes, prandaj jemi partner krenar i Lojërave Olimpike dhe Paraolimpike.Lojërat janë festimi më i madh i lëvizjes njerëzore në botë. Këtu e mësojmë fuqinë e vërtetë të sportit - se sportet mund të na sfidojnë, na frymëzojnë dhe, më e rëndësishmja, na unifikojnë. Dhe si Partner i Lëvizshmërisë në Mbarë Botën në Lojërat Olimpike dhe Paraolimpike, ne e ndajmë vizionin për të frymëzuar njerëzit që të shtyjnë përpara - duke kaluar vijën e finishit, përtej pamundësisë së tyre.

Në përpjekje për ta sjellë premtimin e sporteve në të gjitha anët e botës, ne po punojmë me Komitetin Ndërkombëtar Olimpik (IOC) dhe Komitetin Ndërkombëtar Paraolimpik (IPC) për të ndihmuar që olimpistët dhe paraolimpistët që aspirojnë të arrijnë ëndrrat e tyre pa marrë parasysh rrethanat e tyre.

/

ANDREA ESKAU

Ciklisti gjerman me duar, biatlet paraolimpik dhe skiator kros-kantri. Për disa sezone, Toyota ishte partner me katër-herë medalistin e artë të Gjermanisë, Andrea Eskau, për ta ndërtuar biçikletën nga fibra karboni për Lojërat Paraolimpike dhe skitë-ulur për Lojërat Dimërore Paraolimpike. Andrea lindi me vendosmërinë dhe mësymjen për të qenë kampion, dhe ne jemi të kënaqur se luajmë një pjesë të vogël në udhëtimin e saj emocionues si Paraolimpiste.
/

TYRONE PILLAY

Paraolimpist nga Afrikës së Jugut në hedhjen e gjyles dhe punonjës i Toyota. Gjithashtu jemi krenar që bëjmë tifo për Tyrone Pillay, specialist teknik në Toyota nga Durban, Afrika e Jugut, i cili luan si dyshe në hedhjen e gjyles. Tyrone lindi me dëmtim në këmbë, por ai kurrë nuk lejoi që ta ngadalësojë ose ta ndalojë që t’i mos arrijë yjet. Jemi të nderuar që t’ia prezantojmë Tyrone Çmimin Global të Presidentit të Toyota 2017 për arritjet e jashtëzakonshme dhe punën ekipore në Lojërat Paraolimpike të Rio 2016.

/
/
PARA ATLETIKA Tatyana është 17-herë medaliste paraolimpike - dhe është vetëm 28 vjeçe. E lindur me ‘spina bifida’ dhe e nisi jetën në një jetimore ruse, Tatyana po sfidon gjithçka që është e mundur në gara një-nga-një.
/
NOTIMI Si notar i ekipit olimpik të refugjatëve. Rami Anis po trajnohet për ta arritur qëllimin e tij olimpik në vitin 2020. Edhe kur lufta e shkatërroi qytetin e tij të Alepos në Siri, Rami ende vazhdoi udhëtimin e tij olimpik, duke treguar elasticitetin e tij ndaj botës.
/
/
/
PISTË DHE FUSHË Seun Adigun, vrapues amerikano-nigerian, garoi në 100 metra me pengesa për ekipin e SHBA-së në vitin 2012 dhe qëllimi i saj i ri është ngasja e bobslledit për ekipin e Nigerisë.
/
MARATONA Megjithëse motrat estoneze Leila, Liina dhe Lily u kualifikuan individualisht, ato ishin treshja e parë identike që garuan së bashku gjatë Lojërave Olimpike.
/

Lexoni më shumë

Pyetjet më të shpeshta Pyetjet më të shpeshta Këtu ju mund të gjeni disa pyetje më të shpeshta dhe përgjigjet përkatëse për t'ju ndihmuar me vendimin tuaj për të kaluar në veturë hibride.
Politika jonë E-Privatësi

Ne i përdorim cookies në faqen tonë të internetit për t’ju ofruar shërbim më të mirë.  Nëse ju jeni të kënaqur me këtë, vazhdoni ta përdorni faqen e internetit normalisht, ose mësoni si t’i menaxhoni cookies.