1. Electrification
Zgjidhni

Gjeni automjetin tuaj perfekt elektrike

 • Hybrid
   

  Lehtë për t'u jetuar me të, automjetet Hybrid kombinojnë fuqinë elektrike dhe motorin me benzinë ​​në një grup të fuqishëm dhe kompetitiv.
   
   
   
   

  Hibridet kanë dy burime energjie: një motor me djegie dhe një bateri që fuqizon një ose më shumë motorë elektrik. Këto dy burime të energjisë mund të punojnë së bashku ose individualisht.


  Vozitni dhe riumbushni karburantin normalisht, pa pasur nevojë të mbushni me rrymë  Bateria relativisht e vogël nënkupton vozitje të kufizuar vetëm me energji elektrike në opsionin EV


   

 • Plug-in Hybrid
   


  Plug-in Hybrid kanë gjithashtu një motor me djegie dhe një ose më shumë motorë elektrik, por me bateri më të mëdha, të cilat ofrojnë aftësinë e pastër elektrike për të kaluar distanca më të mëdha në opsionin EV sesa ato Hybrid.


  I shtyer nga një motor me djegie, një bateri dhe një ose më shumë motorë elektrik


  Vozitni dhe mbushni me karburant normalisht, duke mbushur baterinë kur të është e përshtatshme për ju


   Gama elektrike është më se e mjaftueshme për të mbuluar udhëtimet lokale në opsionin EV
   


   

 • Battery Electric 
   

  Duke kombinuar një bateri të madhe dhe të paktën një motor elektrik, automjetet me Bateri Elektrike punojnë vetëm me energji elektrike. Të qetë dhe të rafinuar, motorët e tyre nuk prodhojnë gazra ndotëse gjatë vozitjes.
   

  Mundësohet nga një bateri dhe një ose më shumë motorë elektrik

     Mbusheni në shtëpi ose në lëvizje, duke përdorur rrjetin publik të mbushësëve elektrik.


  Qindra kilometra◊ gamë lëvizjeje e pastër elektrike


   

I besueshëm në rrugë

 • Distanca 

  Distanca luan një rol vendimtar kur bëhet fjalë për lëvizshmërinë elektrike. Modelet tona Hybrid e bëjnë të thjeshtë. Ju i mbushni me benzinë ​​në mënyrë normale. Modelet me hidrogjen, Plug-in Hybrid  dhe Battery Electric kanë të gjitha avantazhe individuale. Këtu është një përmbledhje e asaj se cila i përshtatet më së miri profilit dhe rrugëve tuaja të drejtimit. 

 • Mbushja

  Mbushja është e lehtë në shtëpi ose në lëvizje duke përdorur mbushës publik. Me automjetet tona Hybrid Electric dhe Plug-in Hybrid Electric ju mund të mbushni benzinë ​​si zakonisht dhe të vazhdoni të vozitni me energji elektrike. Mbushja e rezervuarit të një automjetit elektri me qeliza elektrike e karburantit me hidrogjen ju jep qindra kilometra distancë në vetëm pak minuta. Zbuloni se si të përfitoni sa më shumë nga Toyota juaj elektrike."

Ndryshimi vlen

Lower tailpipe emissions while driving

Part of the push towards a more sustainable future, Battery Electric cars, Hydrogen Fuel Cell Electric cars, Hybrids and Plug-in Hybrids all use electric technology to help reduce tailpipe emissions while driving §. Some, including Battery Electric cars and Plug-in Hybrids driven in electric-only EV mode, produce no tailpipe emissions as you drive §.

Zgjidhni mënyrën e mbushjes

Përfitimet e automjeteve elektrike përfshijnë mundësinë e mbushjes kur dhe ku ju përshtatet. Mbushja në shtëpi gjatë natës, ashtu si mbushni telefonin tuaj, është me kosto efektive dhe të lehtë.

Tax and charge exemption benefits

In many countries there are tax relief incentives that make it more rewarding to switch to an electrified* car, particularly for company car drivers. Some electrified* cars are also exempt from road tax and charges when entering congestion zones and low-emission zones, saving you money.

Kurseni në karburant

Mbushja e një automjetit elektrik mund të jetë më efikase në kohë dhe më e përshtatshme sesa karburanti i një automjetit me benzinë ​​ose naftë, për të mos përmendur më lirë.

FAQS

Një automjet i elektrizuar është ai i cili shtyhet nga një ose më shumë motorë elektrik. Disa janë tërësisht elektrik. Të tjerët, duke përfshirë Hybrid dhe Plug-in Hybrids, kanë gjithashtu një motor benzine. Hybrid dhe Plug-in Hybrid të Toyota-s kanë një opsion EV që ju lejon të vozitni vetëm duke përdorur energjinë elektrike. Shkalla në të cilën mund ta bëni këtë ndryshon, por në përgjithësi Plug-in Hybrids kanë bateri më të mëdha se Hybrids dhe mund të shpenzojnë më shumë kohë dhe të mbulojnë distanca më të mëdha në opsionin EV.

An EV is an Electric Vehicle. You may also hear the term BEV, which stands for Battery Electric Vehicle. EVs use an electric motor instead of an engine and a battery instead of a fuel tank. Electric cars are recharged rather than refuelled. They’re smooth and quiet to drive, with impressive acceleration.

An electric car runs on battery power alone, with no combustion engine. Hybrids combine a traditional engine and an electric powertrain – a battery and one or more electric motors. Self-charging§§§§ Hybrids switch seamlessly between petrol and electric power as required, boosting performance while also working as a generator to turn surplus energy into electrical charge, reducing fuel consumption.

§§§§ Combining the power of a highly-efficient petrol engine and one or more electric motors, Toyota self-charging Hybrids can charge themselves while you drive, slow down or brake. You can drive some distances in electric-only EV mode and never have to plug  in or worry about battery range as the petrol engine takes over when the battery is empty.

Ashtu si një Hybrid, automjetet elektrike Plug-in Hybrid kalojnë midis dy burimeve të energjisë, një motor benzine dhe një motor elektrik të mundësuar nga një bateri. Por bateria në një Plug-in Hybrid është më e madhe, duke i dhënë asaj aftësi më të madhe të drejtimit vetëm me energji elektrike, rritje të performancës dhe, me mbushje të rregullt, reduktim të emetimeve dhe konsumit të karburantit.

Një automjet elektrik normal mundësohet nga një bateri e cila ka nevojë për rimbushje kur është e ulët. Mundësuar nga hidrogjeni, një automjet elektrik me qeliza karburanti me hidrogjen prodhon vetë energjinë elektrike në një varg qelizash karburanti në bord.

* Një automjet i elektrizuar është ai i cili shtyhet nga një ose më shumë motorë elektrik. Disa automjete të elektrizuara, duke përfshirë Hybrids dhe Plug-in Hybrid, kanë gjithashtu një motor me benzinë. Të tjerët, si Toyota bZ4X, janë tërësisht elektrik.

§ Emetimet mund të lidhen me aspekte të tjera të ciklit jetësor të makinës (përfshirë prodhimin e saj), duke filluar nga prodhimi i energjisë elektrike dhe përdorimi i përditshëm, si nga gomat dhe frenat.

◊ 411 km deri në 512 km në ciklin WLTP për Toyota bZ4X. Këto shifra të distancave janë vlerësime të bazuara në shifrat zyrtare të homologimit në një mjedis të kontrolluar (WLTP). Këto shifra janë dhënë vetëm për qëllime krahasimi. Krahasoni ato vetëm me makina të tjera të testuara me të njëjtat procedura teknike. Vlera aktuale e distancës elektrike të automjetit tuaj do të ndryshojë nga këto vlera të llogaritura, pasi shumë faktorë kanë ndikim në distancën elektrike të automjetit tuaj.

Faktorë të tillë përfshijnë: klasën e zgjedhur, pajisjet dhe aksesorët opsionalë të vendosur, stilin e drejtimit, shpejtësinë, kushtet e rrugës, trafikun, gjendjen e automjetit, llojin e gomave (verë/dimër) dhe presionin, ngarkesën e automjetit, numrin e pasagjerëve, temperaturën e jashtme, temperaturën e baterisë, etj. Për më shumë informacion rreth WLTP, vizitoni faqen tonë të internetit ose kontaktoni qendrën tuaj lokale të Toyota.

** Emetimet do të shoqërohen me aspekte të tjera të ciklit të jetës së makinës (përfshirë prodhimin e saj), nga prodhimi i karburantit me hidrogjen dhe nga përdorimi i përditshëm, si nga gomat dhe frenat.

§§ Rreth 650 km WLTP për Toyota Mirai. Distanca vlen për klasat e zgjedhura, stilin e drejtimit, peshën e pajisjes, motit dhe kushteve lokale të drejtimit. Vizitoni faqen tonë të internetit për të mësuar më shumë rreth WLTP.

◊◊Faktorë të tillë përfshijnë: klasën e zgjedhur, pajisjet dhe aksesorët opsionalë të vendosur, stilin e drejtimit, shpejtësinë, kushtet e rrugës, trafikun, gjendjen e automjetit, llojin e gomave (verë/dimër) dhe presionin, ngarkesën e automjetit, numrin e pasagjerëve, temperaturën e jashtme, temperaturën e baterisë, etj. Për më shumë informacion rreth WLTP, vizitoni faqen tonë të internetit ose kontaktoni qendrën tuaj lokale të Toyota.

*** Emetimet do të shoqërohen me aspekte të tjera të ciklit të jetës së makinës (përfshirë prodhimin e saj), nga prodhimi i karburantit me hidrogjen dhe nga përdorimi i përditshëm, si nga gomat dhe frenat.

§§§ Pa përfshirë koston e një Toyota HomeCharge.

**** Kur e mbushni në shtëpi me një tarifë energjie jashtë kulmit të përdorimit. Nuk përfshin koston e një Toyota HomeCharge.

§§§§ Duke kombinuar fuqinë e një motori me benzinë ​​me efikasitet të lartë dhe një ose më shumë motorë elektrik, Hybrids vetë-mbushës të Toyota mund të mbushen vetë gjatë kohës kur ju jeni duke vozitur, ngadalësuar ose frenuar. Ju mund të vozitni disa distanca në opsionin EV vetëm me energji elektrike duke mos pasur nevojë ta fusni në prizë ose të shqetësoheni për distancën e baterisë pasi motori me benzinë ​​merr përsipër kur bateria është bosh.