1. Electrification
  2. Toyota Charging
Zgjidhni

Komplimente Toyota
Çantat e ruajtjes së kabllove të karikimit
Modaliteti i kabllove EV 2
Modaliteti i kabllove EV 3

Komplimente Toyota

Zgjidhja e karikimit në shtëpi e bën karikimin e Toyota-s tuaj të thjeshtë dhe të përshtatshme. Karikuesi elegant është i integruar plotësisht me aplikacionin MyToyota dhe Toyota-n tuaj, duke ju vënë në kontroll kudo që të jeni. Kjo ju lejon të bëni gjithçka që do të prisni nga një karikues i lidhur (menaxhoni përdoruesit, karikimin në distancë, gjurmoni seancat tuaja të karikimit etj.) Për më tepër, ju lejon të karikoni inteligjente: synoni një gjendje specifike të ngarkimit të automjetit, vendosni një orar karikimi në vijim në mënyrë dinamike* tarifat ditore të energjisë në vendndodhjen tuaj ose planifikoni tarifimin për orët jashtë pikut, duke ju lejuar të reduktoni kostot tuaja të energjisë. Toyota HomeCharge ofrohet në variante të shumta për të përmbushur nevojat tuaja, pavarësisht nëse keni nevojë për një fazë ose trefazore, dhe me ose pa lidhje 4G. *Në varësi të disponueshmërisë së vendit dhe kontratës suaj të energjisë.

Çantat e ruajtjes së kabllove të karikimit

Mbroni kabllon tuaj të karikimit dhe parandaloni që të ngatërrohet ose të gërvishtet pjesa e brendshme e makinës suaj. E disponueshme në dy madhësi: e vogël (1 kabllo), e madhe (2 kabllo).

Modaliteti i kabllove EV 2

Karikoni Toyota-n tuaj Elektrike të Baterisë ose Hybrid Plug-in nga një prizë standarde shtëpiake. Ky opsion vjen me një pajisje kontrolli dhe mbrojtjeje me kabllo, për kontroll dhe komunikim të plotë, duke garantuar mbrojtjen e prizës standarde të murit dhe makinën tuaj.

Modaliteti i kabllove EV 3

Kabllo karikimi për të lidhur makinën tuaj me një karikues ose stacion publik karikimi. E disponueshme në dy gjatësi (5m ose 7.5m).

Gjeni mbushësin e duhur për ju

Elegancë, e sigurt dhe e gatshme për të ardhmen. Toyota HomeCharge ofron cilësi dhe besueshmëri superiore, duke i bërë ato partnerin e përsosur për automjetin tuaj Toyota Plug-in Hybrid ose Toyota Electric.

FAQS

Të gjithë Toyota Hybrid kanë teknologji pionere të vetë-mbushjes. Duke kombinuar fuqinë e një motori me benzinë ​​me efikasitet të lartë dhe një ose më shumë motorë elektrik, Toyota Hybrid vetë-mbushës§ ​ mund të mbushen vetë kur vozitni, ngadalësoni ose frenoni. Ju mund të vozitni distanca të shkurtra në opsionin EV vetëm me energji elektrike dhe nuk duhet ta mbusheni në prizë ose të shqetësoheni për distancën e baterisë - motori me benzinë ​​merr përsipër kur bateria është bosh.

 

Mbushja e automjetit tuaj Toyota Battery Electric është e sigurt, e përshtatshme dhe e thjeshtë. Mbusheni në shtëpi duke përdorur një prizë shtëpiake dhe kabllon e mbushjes të ofruar, ose më shpejt nëpërmjet një Toyota HomeCharge. Mund të përdorni gjithashtu mbushje të shpejtë në një sërë pikash mbushjeje publik.◊◊

Mbusheni në shtëpi duke përdorur një prizë shtëpiake ose nëpërmjet një mbushës muri. Një makinë si RAV4 Plug-in Hybrid mund të mbushet plotësisht duke përdorur një prizë standarde shtëpiake (10 A) në 7,5 orë***, mundësisht gjatë natës kur kostot e energjisë elektrike janë më të ulëta. Një mbushës muri Toyota HomeCharge siguron mbushje të shpejtë dhe të sigurt në shtëpi, duke lejuar që RAV4 Plug-in Hybrid të mbushet plotësisht në 5 orë***. Mund ta kontrolloni dhe monitoroni procesin e mbushjes nga distanca duke përdorur aplikacionin MyToyota. Ju gjithashtu do të duhet të rimbushni rezervuarin e karburantit rregullisht.

* Emetimet mund të lidhen me aspekte të tjera të ciklit të jetës së makinës (përfshirë prodhimin e saj), nga prodhimi i energjisë elektrike dhe nga përdorimi i përditshëm, si nga gomat dhe frenat.

§ Në një Hybrid vetë-mbushës, një motor me djegie dhe një ose më shumë motorë elektrik punojnë së bashku në një sistem fuqie të përparuar. Motori rrit performancën ndërsa punon edhe si gjenerator për të kthyer energjinë e tepërt në ngarkesë elektrike, duke reduktuar konsumin e karburantit.

* Një automjet i elektrizuar është ai i cili shtyhet nga një ose më shumë motorë elektrik. Disa automjete të elektrizuara, duke përfshirë Hybrids dhe Plug-in Hybrid, kanë gjithashtu një motor me benzinë. Të tjerët, si Toyota bZ4X, janë tërësisht elektrik.

** Emetimet do të shoqërohen me aspekte të tjera të ciklit të jetës së makinës (përfshirë prodhimin e saj), nga prodhimi i karburantit me hidrogjen dhe nga përdorimi i përditshëm, si nga gomat dhe frenat.

§§ Në varësi të disponueshmërisë së vendit dhe kontratës suaj të energjisë.

◊◊ Për të garantuar mbushje efektive dhe për të ruajtur shëndetin e baterisë gjatë jetës së automjetit, fuqia e mbushjes së shpejtë DC e automjetit Toyota Battery Electric mund të reduktohet përkohësisht (për rreth 24 orë) pas dy seancave në ditë (ekuivalente me dy herë 10 % deri në 80% gjendja e tarifës).

*** Kohët e deklaruara të mbushjes mund të ndryshojnë, në varësi të kushteve lokale të mbushjes (p.sh. lloji dhe gjendja e stacionit të mbushjes, temperatura e baterisë ose temperatura e ambientit). Këto shifra janë dhënë vetëm për qëllime krahasimi.