1. Electrification
 2. Plug-in Hybrid
Zgjidhni

Pse plug-in hybrid electric?

Ri-furnizohuni si zakonisht

Furnizimi me karburant Plug-in Hybrid është i lehtë. Mbushni me benzinë ​​normalisht në pikat e karburantit për të drejtuar motorin me djegie në udhëtime më të gjata."

Plug-in

Për mbushje të shpejtë dhe pa probleme, instaloni një kuti muri për mbushje në shtëpi dhe përdorni pikat publike të mbushjes për lehtësi gjatë lëvizjes. Ju gjithashtu mund ta mbushni Toyota Plug-in Hybrid në shtëpi nga një furnizim standard me energji elektrike për periudha më të gjata ose gjatë natës.

Emetime më të ulëta

Me aftësinë për të udhëtuar më tej vetëm me energji elektrike të pastër, automjetet Plug-in Hybrid të Toyota-s mund të udhëtojnë deri në 75 km (46 milje) pa karburant dhe pa emetim të gazrave të gazit."

Si punon?

Plug-in Hybrids take the convenience of a self-charging Hybrid and add the option to charge and to drive further in electric-only EV mode, thanks to a bigger battery. To understand more, click the animations to see how our Plug-in Hybrids work.
 • Mbushje/Ri-furnizim

  Mbushni rezervuarin me karburant në një pikë karburanti siç bëni zakonisht. Mbushni baterinë në lëvizje në stacionet publike të mbushjes ose në shtëpi me një kuti muri Toyota ose nëpërmjet mbushjes të prizës.

 • Vozitje elektrike

  Bateria fuqizon motorët elektrikë, duke i kthyer rrotat dhe duke e çuar makinën përpara.

 • Vozitje konvencionale

  Motori me benzinë ​​rrit fuqinë dhe rrezen në distanca të gjata, ndërkohë që mbush edhe baterinë.

FAQS

Automjetet Hybrid dhe Plug-in Hybrid përfshijnë teknologji të ngjashme – por me një ndryshim kryesor. Të dy kalojnë pa probleme midis dy burimeve të energjisë, një motori efikas benzine dhe një baterie hybrrid vetë-mbushëse. Megjithatë, automjetet Plug-in Hybrid kanë një bateri me kapacitet më të lartë për të ofruar performancë më të madhe elektrike.

Disa Toyota Plug-in Hybride mund të ngasin në opsionin e pastër elektrik deri në 75 km. Nëse bateria mbaron gjatë vozitjeve më të gjata, automjeti kalon pa probleme në funksionimin e një makine hybrid, duke kombinuar benzinën dhe fuqinë e rigjeneruar të baterisë për t'ju çuar në destinacionin tuaj.

Ka disa mënyra për të rimbushur një Hybrid Plug-in. Lidhja me energjinë tuaj shtëpiake është e lehtë dhe e bën mbushjen gjatë natës të përshtatshëm dhe, në shumë raste, shumë ekonomike. Për shpejtësinë optimale, kombinimi i një kablloje të dedikuar dhe një njësie mbushësi muri do të kthejë një mbushje të plotë në vetëm disa orë - një kohë e krahasueshme me disa telefona celularë.

Plug-in Hybrid mund t'ju kursejnë para në shumë mënyra. Mbushja e rregullt do të reduktojë në mënyrë dramatike konsumin tuaj të karburantit - me një bateri plotësisht të ngarkuar, disa makina Toyota Plug-in Hybrid mund të udhëtojnë deri në 100 km me vetëm një litër karburant. Emetimet e ulëta të CO2 shpesh nënkuptojnë gjithashtu ulje të taksave të rrugëve dhe makinave të kompanisë, si dhe përjashtim nga tarifat e qendrës së qytetit. Dhe për shkak të konsumit të reduktuar të pjesëve si tabelat e frenave dhe disqet, PHEV-të mund të jenë gjithashtu më të lira për t'u mirëmbajtur.

Bateritë  Plug-in Hybrid Toyota janë projektuar për të qëndruar gjatë gjithë jetës së makinës. Për më shumë paqe mendore, çdo bateri vjen me një garanci pesëvjeçare/100,000 km*, e cila – me një kontroll vjetor Hybrid – zgjat mbulimin e baterisë deri në 10 vjet. Kur një bateri arrin fundin e jetës së saj, skema e kthimit të Toyota-s siguron që ajo të trajtohet në mënyrë të sigurt dhe me përgjegjësi.

Merrni më shumë nga toyota juaj e elektrifikuar


 • Shërbimet e lidhura MyToyota

  Nga kontrollimi i statusit të baterisë dhe distancës aktuale të lëvizjes deri te programimi i kohërave të ri-mbushjës dhe madje edhe ftohja/parangrohja e kabinës, aplikacioni i smartfonëve MyToyota ju ndihmon të përfitoni sa më shumë nga Toyota Plug-in Hybrid".


 • Toyota Kanzen

  Toyota synon t'i bëjë të gjitha aspektet e përvojës suaj Hybrid Electric sa më të qetë dhe të përshtatshme sa të jetë e mundur. Toyota Kanzen do të bëjë pikërisht këtë: një paketë që përfshin të gjithë elementët thelbësorë* për t'ju ndihmuar të shijoni të gjitha përfitimet e një automjeti elektrik me qetësi totale.

   

  *Disponueshmëria e produkteve mund të ndryshojë sipas vendit dhe ofertat lokale mund të jenë të ndryshme në çdo treg. Klientët këshillohen të kontrollojnë me qendrën e tyre lokale Toyota.

* Një automjet i elektrizuar është ai i cili shtyhet nga një ose më shumë motorë elektrik. Disa automjete të elektrizuara, duke përfshirë Hybrids dhe Plug-in Hybrid, kanë gjithashtu një motor me benzinë. Të tjerët, si Toyota bZ4X, janë tërësisht elektrik.

§ Emetimet mund të lidhen me aspekte të tjera të ciklit jetësor të makinës (përfshirë prodhimin e saj), duke filluar nga prodhimi i energjisë elektrike dhe përdorimi i përditshëm, si nga gomat dhe frenat.

◊ 411 km deri në 512 km në ciklin WLTP për Toyota bZ4X. Këto shifra të distancave janë vlerësime të bazuara në shifrat zyrtare të homologimit në një mjedis të kontrolluar (WLTP). Këto shifra janë dhënë vetëm për qëllime krahasimi. Krahasoni ato vetëm me makina të tjera të testuara me të njëjtat procedura teknike. Vlera aktuale e distancës elektrike të automjetit tuaj do të ndryshojë nga këto vlera të llogaritura, pasi shumë faktorë kanë ndikim në distancën elektrike të automjetit tuaj.

Faktorë të tillë përfshijnë: klasën e zgjedhur, pajisjet dhe aksesorët opsionalë të vendosur, stilin e drejtimit, shpejtësinë, kushtet e rrugës, trafikun, gjendjen e automjetit, llojin e gomave (verë/dimër) dhe presionin, ngarkesën e automjetit, numrin e pasagjerëve, temperaturën e jashtme, temperaturën e baterisë, etj. Për më shumë informacion rreth WLTP, vizitoni faqen tonë të internetit ose kontaktoni qendrën tuaj lokale të Toyota.

** Emetimet do të shoqërohen me aspekte të tjera të ciklit të jetës së makinës (përfshirë prodhimin e saj), nga prodhimi i karburantit me hidrogjen dhe nga përdorimi i përditshëm, si nga gomat dhe frenat.

§§ Rreth 650 km WLTP për Toyota Mirai. Distanca vlen për klasat e zgjedhura, stilin e drejtimit, peshën e pajisjes, motit dhe kushteve lokale të drejtimit. Vizitoni faqen tonë të internetit për të mësuar më shumë rreth WLTP.

◊◊Faktorë të tillë përfshijnë: klasën e zgjedhur, pajisjet dhe aksesorët opsionalë të vendosur, stilin e drejtimit, shpejtësinë, kushtet e rrugës, trafikun, gjendjen e automjetit, llojin e gomave (verë/dimër) dhe presionin, ngarkesën e automjetit, numrin e pasagjerëve, temperaturën e jashtme, temperaturën e baterisë, etj. Për më shumë informacion rreth WLTP, vizitoni faqen tonë të internetit ose kontaktoni qendrën tuaj lokale të Toyota.

*** Emetimet do të shoqërohen me aspekte të tjera të ciklit të jetës së makinës (përfshirë prodhimin e saj), nga prodhimi i karburantit me hidrogjen dhe nga përdorimi i përditshëm, si nga gomat dhe frenat.

§§§ Pa përfshirë koston e një Toyota HomeCharge.

**** Kur e mbushni në shtëpi me një tarifë energjie jashtë kulmit të përdorimit. Nuk përfshin koston e një Toyota HomeCharge.

§§§§ Duke kombinuar fuqinë e një motori me benzinë ​​me efikasitet të lartë dhe një ose më shumë motorë elektrik, Hybrids vetë-mbushës të Toyota mund të mbushen vetë gjatë kohës kur ju jeni duke vozitur, ngadalësuar ose frenuar. Ju mund të vozitni disa distanca në opsionin EV vetëm me energji elektrike duke mos pasur nevojë ta fusni në prizë ose të shqetësoheni për distancën e baterisë pasi motori me benzinë ​​merr përsipër kur bateria është bosh.