1. Electrification
 2. Hybrid
Zgjidhni

Pse hybrid elektrik?

Ri-mbushni karburantin si zakonisht

Furnizimi me karburant i një automjeti Hybrid është i lehtë. Mbusheni Toyota Hybrid-in tuaj vetë-mbushës me benzinë ​​si zakonisht në një pikë karburanti, siç do të bëni me një automjet konvencional."

Distanë e pabesueshme

Modelet Toyota Hybrid Electric kombinojnë pa probleme benzinën dhe energjinë elektrike për të optimizuar distancën dhe performancën e drejtimit. Thjesht vozitni normalisht.

Vetë-mbushja

Toyota Hybrids i mbushin vetë bateritë e tyre kur frenojnë dhe lëvizin, kështu që ndryshe nga automjetet Battery Electric nuk duhet të shqetësoheni kurrë për distancën e baterive.

Si funksionojnë automjetet Hybrid Electric?

Toyota Hybrids kombinojnë shumë nga avantazhet e aautomjeteve konvencionale me ato të automjeteve me bateri elektrike. Një motor me djegie dhe një motor elektrik punojnë së bashku në një motor të avancuar dhe shumë të integruar. Motori rrit performancën ndërsa punon edhe si gjenerator për të kthyer energjinë e tepërt në ngarkesë elektrike, duke reduktuar konsumin e karburantit. Rezultati është një përvojë e qetë, efikase dhe mbi të gjitha argëtuese ngarje. Për të kuptuar më shumë, animacionet e mëposhtme tregojnë se si funksionojnë automjetet tona Hybrid Electric.
 • Furnizimi me karburant

  Mbushni rezervuarin me benzinë ​​në pompë siç bëni zakonisht.

 • Vozitje elektrike

  Bateria fuqizon motorët elektrikë, duke i kthyer rrotat dhe duke e çuar automjetin përpara.

 • Vozitje konvencionale

  Motori me djegie rrit fuqinë dhe shtrirjen në distanca të gjata, ndërsa ngarkon gjithashtu baterinë.

 • Frenimi rigjenerues

  Kur frenoni dhe automjeti ngadalëson, energjia që zakonisht humbet gjatë këtij procesi përdoret për të mbushur baterinë.

FAQS

Hybrids kanë një motor me djegie dhe një motor elektrik. Të dy burimet e energjisë mund të kombinohen ose përdoren në mënyrë të pavarur sipas nevojës."

Hybrids funksionojnë me energji të pastër elektrike në disa skenarë drejtimi, të tilla si kur tërhiqen dhe me shpejtësi udhëtimi deri në 50 km/h. Kur bateria mbaron, fuqia e tepërt nga motori e ngarkon atë përsëri.

Toyota Hybrids kanë teknologji pionere të vetë-mbushjes. Ata rimbushin automatikisht bateritë e tyre ndërsa vozitni. Pa nevojën për mbushje shtesë, nuk ka nevojë të shqetësoheni për distancën ose lidhjen në prizë.

In a self-charging Hybrid a combustion engine and one or more electric motors work together in one advanced powertrain. The motor boosts performance while also working as a generator to turn surplus energy into electrical charge, reducing fuel consumption.

Teknologjia pionere e baterive në Toyota's Hybrid është projektuar që të zgjasë jetën e automjetit. Në fakt, disa elementë mekanikë si llamella, alternatori dhe motori hiqen plotësisht, duke ulur më tej rrezikun e kostove të paparashikuara në të ardhmen. Jo vetëm kaq, të gjithë komponentët Hybrid Electric, duke përfshirë baterinë, mbulohen nga garancia 5-vjeçare/100,000 km* e Toyota-s nga e reja. * Cilado që të jetë më shpejt.

Ekzistojnë tre lloje të automjeteve elektrike hybrid; automjete hybrid të buta, hybrid normale dhe hybrid plug-in. Hybrid's e buta përdorin motorin e tyre elektrik vetëm për të plotësuar motorin gjatë përshpejtimit dhe ngasjës - motori elektrik nuk mund ta fuqizojë vetë automjetin. Në një Toyota Hybrid ju mund të shijoni energji të pastër elektrike deri në 80% të udhëtimeve tuaja në qytet dhe me shpejtësi lundrimi deri në 50 km/h. Plug-in Hybrids punojnë në të njëjtën mënyrë si një hybrid, por me një bateri me kapacitet më të lartë për performancë më të madhe dhe rritje të aftësisë tërësisht elektrike.

Merrni më shumë nga toyota juaj e elektrifikuar


 • Shërbimet e lidhura MyToyota

  Nga kontrollimi i statusit të automjetit dhe madje edhe parakushtëzimi i temperaturës së kabinës, aplikacioni i smartfonëve MyToyota ju ndihmon të përfitoni sa më shumë nga Hybrid Electric Toyota".


 • Toyota Kanzen

  Toyota synon t'i bëjë të gjitha aspektet e përvojës suaj Hybrid Electric sa më të qetë dhe të përshtatshme sa të jetë e mundur. Toyota Kanzen do të bëjë pikërisht këtë: një paketë që përfshin të gjithë elementët thelbësorë* për t'ju ndihmuar të shijoni të gjitha përfitimet e një automjeti elektrik me qetësi totale.

   

  *Disponueshmëria e produkteve mund të ndryshojë sipas vendit dhe ofertat lokale mund të jenë të ndryshme në çdo treg. Klientët këshillohen të kontrollojnë me qendrën e tyre lokale Toyota.