1. Electrification
 2. Toyota Range Options
Zgjidhni

Këshilla për të maksimizuar distancën tuaj elektrike në Toyota-n tuaj të elektrizuar*

 • Vozitni pa probleme

  Përdorimi i kujdesshëm i përshpejtuesit, duke përfshirë drejtimin me shpejtësi më të ulët dhe përshpejtimin e butë, do të rrisë rrezen tuaj. Ngasja me këmbë të rënda do të shkarkojë baterinë e makinës suaj me një ritëm të përshpejtuar. Automjetet e elektrizuara* kanë rrotullues të fortë, duke e bërë më të lehtë drejtimin me fluksin e trafikut, ndërkohë që e bëjnë të lehtë edhe përshpejtuesin. Distanca juaj e vozitjes do të reduktohet në mot të lagësht dhe me erë.

 • Optimizoni makinën tuaj për distancë të vozitjes

  Zgjedhja e opsionit Eco do t'ju ndihmojë të vozitni më pa probleme. Përdorni funksionin e frenimit të rikuperimit të energjisë së makinës suaj për t'ju ndihmuar të maksimizoni distancën. Për ta bërë këtë, zgjidhni cilësimin maksimal të rigjenerimit të makinës suaj. Kjo do të dërgojë energji shtesë në bateritë e automjetit nën ngadalësim, duke rritur rrezen e lëvizjes së tij.

 • Shkoni lehtë në ngrohje dhe ftohje

  Përdorimi i jashtëzakonshëm i ngrohësit dhe ajrit të kondicionuar do të zvogëlojë ndjeshëm fuqinë e baterisë. Në dimër, aktivizoni kontrollin e klimës dhe përdorni sediljet me ngrohje dhe timonin për të mbajtur një temperaturë të rehatshme në mënyrë më efikase. Në verë, ngasja me dritaret ulur është më efikase sesa vendosja e ajrit të kondicionuar në ftohje të plotë. Në të dyja rastet, ngrohja ose ftohja e makinës tuaj ndërsa ajo është ende në mbushje, përpara një udhëtimi, do të rrisë diapazonin tuaj të lëvizjes elektrike.

FAQS

 1. All

Shifra e diapazonit WLTP është një vlerësim i bazuar në rregulloret WLTP (Procedura e testimit të automjeteve të lehta e harmonizuar në mbarë botën). Këto janë një standard global që Toyota ndjek me rigorozitet. Këto shifra janë dhënë vetëm për qëllime krahasimi. Krahasoni ato vetëm me makina të tjera të testuara me të njëjtat procedura teknike. Vlera aktuale e distancës elektrike të automjetit tuaj do të ndryshojë nga këto vlera të llogaritura, pasi shumë faktorë kanë ndikim në distancën elektrike të makinës. Faktorë të tillë përfshijnë: klasën e zgjedhur, pajisjet dhe aksesorët opsionalë të vendosur, stilin e drejtimit, shpejtësinë, kushtet e rrugës, trafikun, gjendjen e automjetit, llojin e gomave (verë/dimër) dhe presionin, ngarkesën e automjetit, numrin e pasagjerëve, temperaturën e jashtme, temperaturën e baterisë, etj. Për më shumë informacion rreth WLTP, vizitoni faqen tonë të internetit ose kontaktoni qendrën tuaj lokale të Toyota.

Zgjedhja e opsionit të drejtimit "Eco" do të rrisë efikasitetin dhe do të maksimizojë distancën e përdorimit, siç do të aktivizojë opsionin "Auto Eco Mode" për ngrohje. Konsideroni gjithashtu fikjen e ajrit të kondicionuar kur nuk kërkohet, dhe mbani mend se sediljet me ngrohje dhe timoni janë një mënyrë më efikase në energji për të qëndruar ngrohtë sesa ndezja e ngrohësit. Sigurohuni që presioni i gomave tuaja të jetë rregulluar saktë. Presionet e ulëta do të zvogëlojnë distancën e përdorimit. Gomat e dimrit gjithashtu konsumojnë më shumë energji elektrike në rrugë të thata sesa gomat e verës. Mbajtja e peshës së panevojshme do të rrisë përdorimin e energjisë, prandaj sigurohuni që të hiqni artikujt e tepërt nga makina. Së fundi, merrni parasysh modifikimin e sjelljes suaj të drejtimit. Drejtimi me një shpejtësi konstante, të moderuar kudo që të jetë e mundur, duke shmangur përshpejtimin dhe frenimin e panevojshëm, do t'ju ndihmojë të vazhdoni më tej me një mbushje. Kur ju duhet të ndryshoni shpejtësinë tuaj, bëjeni këtë pa probleme për të ulur përdorimin e energjisë.

Automjetet tona elektrike me bateri janë ndërtuar me të njëjtat standarde të cilësisë së lartë, qëndrueshmërisë dhe besueshmërisë si çdo Toyota tjetër, dhe bateritë e tyre janë projektuar që të zgjasin. Secili prej tyre mbulohet nga programi ynë i Kujdesit të Zgjeruar të Baterisë, duke garantuar të paktën 70% kapacitet për 10 vitet e para të automjetit ose 1,000,000 km,**** kështu që ju mund të shijoni paqe të plotë.

**** Garancion në Evropë. Kontrolloni garancinë lokale për më shumë detaje.

* Një automjet i elektrizuar është ai i cili shtyhet nga një ose më shumë motorë elektrik. Disa automjete të elektrizuara, duke përfshirë Hybrids dhe Plug-in Hybrid, kanë gjithashtu një motor me benzinë. Të tjerët, si Toyota bZ4X, janë tërësisht elektrik.

§ Këto shifra të distancës janë vlerësime të bazuara në shifrat zyrtare të homologimit në një mjedis të kontrolluar (WLTP). Këto shifra janë dhënë vetëm për qëllime krahasimi. Krahasoni ato vetëm me makina të tjera të testuara me të njëjtat procedura teknike. Vlera aktuale e diapazonit elektrik të automjetit tuaj do të ndryshojë nga këto vlera të llogaritura, pasi shumë faktorë kanë ndikim në distancën elektrike të makinës.

Faktorë të tillë përfshijnë: klasën e zgjedhur, pajisjet dhe aksesorët opsionalë të vendosur, stilin e drejtimit, shpejtësinë, kushtet e rrugës, trafikun, gjendjen e automjetit, llojin e gomave (verë/dimër) dhe presionin, ngarkesën e automjetit, numrin e pasagjerëve, temperaturën e jashtme, temperaturën e baterisë, etj. Për më shumë informacion rreth WLTP vizitoni https://dxp-global-en-prod.toyota.eu/content/toyota/global/en/electrification/worldwide-harmonised-light-vehicle-test-procedure ose kontaktoni qendrën tuaj lokale të Toyota. .

◊ Në varësi të kushteve lokale. Për të garantuar mbushje efektive dhe për të ruajtur shëndetin e baterisë gjatë jetës së automjetit, fuqia e mbushjes së shpejtë DC të bZ4X mund të reduktohet përkohësisht (afërsisht 24 orë) pas dy seancave në ditë (ekuivalente me katër herë 10% deri në 80% gjendje e mbushjës) .

** Shifra të kombinuara WLTP. Këto shifra të distancës janë vlerësime të bazuara në shifrat zyrtare të homologimit në një mjedis të kontrolluar (WLTP). Këto shifra janë dhënë vetëm për qëllime krahasimi. Krahasoni ato vetëm me makina të tjera të testuara me të njëjtat procedura teknike. Vlera aktuale e diapazonit elektrik të automjetit tuaj do të ndryshojë nga këto vlera të llogaritura, pasi shumë faktorë kanë ndikim në distancën elektrike të makinës.

Faktorë të tillë përfshijnë: klasën e zgjedhur, pajisjet dhe aksesorët opsionalë të vendosur, stilin e drejtimit, shpejtësinë, kushtet e rrugës, trafikun, gjendjen e automjetit, llojin e gomave (verë/dimër) dhe presionin, ngarkesën e automjetit, numrin e pasagjerëve, temperaturën e jashtme, temperaturën e baterisë, etj. Për më shumë informacion rreth WLTP, vizitoni faqen tonë të internetit ose kontaktoni qendrën tuaj lokale të Toyota.

§§ Duke kombinuar fuqinë e një motori me benzinë ​​me efikasitet të lartë dhe një ose më shumë motorë elektrikë, Toyota Hybrid vetë-mbushës mund të mbushen vetë kur drejtoni, ngadalësoni ose frenoni. Ju mund të vozitni disa distanca në opsionin EV vetëm me energji elektrike dhe kurrë nuk duhet të futeni në prizë ose të shqetësoheni për distancën e baterisë pasi motori me benzinë ​​merr përsipër kur bateria është bosh.

◊◊ Emetimet mund të lidhen me aspekte të tjera të ciklit jetësor të makinës (përfshirë prodhimin e saj), nga prodhimi i karburantit me hidrogjen dhe nga përdorimi i përditshëm, si nga gomat dhe frenat.

*** Në varësi të kontrolleve vjetore shëndetësore në një qendër shërbimi të autorizuar të Toyota-s.

§§§ Në ciklin WLTP për Toyota bZ4X. Këto shifra të distancës janë vlerësime të bazuara në shifrat zyrtare të homologimit në një mjedis të kontrolluar (WLTP). Këto shifra janë dhënë vetëm për qëllime krahasimi. Krahasoni ato vetëm me makina të tjera të testuara me të njëjtat procedura teknike. Vlera aktuale e diapazonit elektrik të automjetit tuaj do të ndryshojë nga këto vlera të llogaritura, pasi shumë faktorë kanë ndikim në distancën elektrike të makinës.

Faktorë të tillë përfshijnë: klasën e zgjedhur, pajisjet dhe aksesorët opsionalë të vendosur, stilin e drejtimit, shpejtësinë, kushtet e rrugës, trafikun, gjendjen e automjetit, llojin e gomave (verë/dimër) dhe presionin, ngarkesën e automjetit, numrin e pasagjerëve, temperaturën e jashtme, temperaturën e baterisë, etj. Për më shumë informacion rreth WLTP, vizitoni faqen tonë të internetit ose kontaktoni qendrën tuaj lokale të Toyota.

◊◊◊ Emetimet mund të lidhen me aspekte të tjera të ciklit jetësor të makinës (përfshirë prodhimin e saj), nga prodhimi i energjisë elektrike dhe nga përdorimi i përditshëm, si nga gomat dhe frenat.

**** Garanci në Evropë. Kontrolloni garancinë lokale për më shumë detaje.

§§§§ Cikli WLTP. Gama i nënshtrohet klasave të zgjedhura, grupeve të sistemit të fuqisë dhe kushteve lokale të drejtimit.