1. Electrification
 2. Battery electric
Zgjidhni

Pse bateria elektrike?

Mbusheni në shtëpi

Mbushja e automjetit tuaj elektrik me bateri Toyota është e sigurt, e përshtatshme dhe e thjeshtë. Mbushni në shtëpi duke përdorur një prizë shtëpiake dhe kabllon e mbushjes të ofruar, ose më shpejt përmes një mbushës muri. Mund të përdorni gjithashtu mbushje të shpejtë në një sërë pikash mbushjeje publike*. *Për të garantuar mbushje efektive dhe për të ruajtur shëndetin e baterisë gjatë gjithë jetës së automjetit, fuqia e mbushjes të shpejtë DC e Toyota bZ4X mund të reduktohet përkohësisht (për afërsisht 24 orë) pas dy seancave në ditë (ekuivalente prej dy herë 10% në 80 % gjendja e mbushjës)."

Distancë e jashtëzakonshme

Automjetet elektrike me bateri Toyota si Toyota bZ4X mund të udhëtojnë më shumë se 500 km* me një mbushje të plotë të vetme. * Cikli WLTP. Distanca i nënshtrohet notave të zgjedhura, grupeve të sistemit të fuqisë dhe kushteve lokale të drejtimit."

10 vite garancioon

Për paqe mendore, programi i kujdesit të zgjatur garanton se bateria në Toyota-n tuaj do të ruajë 70% të kapacitetit të saj origjinal gjatë 10 viteve të para të pronësisë ose një milion kilometra të drejtuar*. *Subjekt i kontrolleve vjetore shëndetësore në një qendër shërbimi të autorizuar të Toyota-s."

Si funksionon?

Të qeta, të rafinuara dhe me një karakter emocionues të drejtimit unik për automjetet e elektrizuara, automjetet me bateri elektrike funksionojnë vetëm me energji elektrike. Në vend të një motori dhe rezervuari të karburantit ata përdorin motorë elektrikë të fuqizuar nga një bateri. Lehtë për t'u mbushur* në shtëpi ose në lëvizje, ato kanë një rol kyç për të luajtur në zhvillimin e zgjidhjeve të lëvizshmërisë me emetim të ulët. Zbuloni më shumë se si funksionon teknologjia duke klikuar në animacionet e mëposhtme. *Për të garantuar mbushjen efektive dhe për të ruajtur shëndetin e baterisë gjatë gjithë jetës së automjetit, fuqia e mbushjes së shpejtë DC të Toyota bZ4X mund të reduktohet përkohësisht (për afërsisht 24 orë) pas dy seancave në ditë (ekuivalente me dy herë 10% në 80% gjendja e tarifës).
 • Mbushja

  Mbusheni baterinë me energji elektrike nëpërmjet prizës ose kutisë së murit në shtëpi, ose duke përdorur mbushje të shpejtë publike.* *Për të siguruar mbushje efektive dhe për të ruajtur shëndetin e baterisë gjatë gjithë jetës së automjetit, fuqia e mbushjes së shpejtë DC e makinave Toyota Battery Electric mund të të reduktohet përkohësisht (për afërsisht 24 orë) pas dy seancave në ditë (ekuivalente me dy herë 10% deri në 80% të gjendjes së tarifës).

 • Vozitja

  Bateria fuqizon motorët elektrikë, duke i kthyer rrotat dhe duke e çuar makinën përpara.

 • Frenimi rigjenerues

  Kur shoferi frenon dhe automjeti ngadalëson, energjia që zakonisht humbet gjatë këtij procesi dërgohet për të mbushur baterinë."

FAQS

Një automjet Hybrid Electric kalon midis dy burimeve të energjisë, një motor benzine dhe një bateri Hybrid vetë-mbushëse. Siç nënkupton edhe emri, një automjet me bateri elektrike punon vetëm me bateri. Pa motor, ai nuk përdor karburant tjetër përveç energjisë elektrike dhe funksionon me zero shkarkime të gazrave.

Automjetet moderne me bateri elektrike mund të udhëtojnë më tej sesa mund të mendoni. Toyota bZ4X e fundit mund të përshkojë deri në 500 km me një mbushje të vetëm.

Charging your Toyota Battery Electric vehicle is safe, convenient and simple. Charge at home using a domestic socket and the charging cable provided, or more quickly via a wallbox. You can also use rapid charging at a variety of public charging points.* Charging times vary depending on a number of variables. Use our charging calculator to find out more. 

In many countries there are tax relief incentives that make it more rewarding to switch to a Battery Electric car, particularly for company car drivers. They’re often exempt from road tax and charges for entering congestion zones and low-emission zones, saving you money. And charging at home on an off-peak energy tariff can also be more affordable than refuelling a conventional petrol or diesel car.◊◊

"Automjetet tona elektrike me bateri mburren me të njëjtën cilësi, qëndrueshmëri dhe besueshmëri si çdo Toyota tjetër. Bateritë janë krijuar për të qëndruar gjatë gjithë jetës së automjetit dhe secila prej tyre mbulohet nga një garanci 10-vjeçare/160,000 km*, kështu që ju mund të shijoni të plotë qetësi shpirtërore për vitet në vijim. Kur një bateri arrin fundin e jetës së saj, skema jonë e kthimit siguron që ajo trajtohet në mënyrë të sigurt dhe me përgjegjësi.

*Cilido që të jetë më shpejt"

Merrni më shumë nga toyota juaj e elektrifikuar** • Shërbimet e lidhura MyToyota

  Nga kontrollimi i statusit të baterisë dhe diapazonit aktual të lëvizjes deri te programimi i kohërave të ri-mbushjes dhe madje edhe ftohja/parangrohja e kabinës, aplikacioni i smartfonëve MyToyota ju ndihmon të përfitoni sa më shumë nga Battery Electric Toyota".

 • Toyota Kanzen

  Toyota synon t'i bëjë të gjitha aspektet e përvojës suaj Hybrid Electric sa më të qetë dhe të përshtatshme sa të jetë e mundur. Toyota Kanzen do të bëjë pikërisht këtë: një paketë që përfshin të gjithë elementët thelbësorë* për t'ju ndihmuar të shijoni të gjitha përfitimet e një automjeti elektrik me qetësi totale.

   

  *Disponueshmëria e produkteve mund të ndryshojë sipas vendit dhe ofertat lokale mund të jenë të ndryshme në çdo treg. Klientët këshillohen të kontrollojnë me qendrën e tyre lokale Toyota.

* Një automjet i elektrizuar është ai i cili shtyhet nga një ose më shumë motorë elektrik. Disa automjete të elektrizuara, duke përfshirë Hybrids dhe Plug-in Hybrid, kanë gjithashtu një motor me benzinë. Të tjerët, si Toyota bZ4X, janë tërësisht elektrik.

§ Emetimet mund të lidhen me aspekte të tjera të ciklit jetësor të makinës (përfshirë prodhimin e saj), duke filluar nga prodhimi i energjisë elektrike dhe përdorimi i përditshëm, si nga gomat dhe frenat.

◊ 411 km deri në 512 km në ciklin WLTP për Toyota bZ4X. Këto shifra të distancave janë vlerësime të bazuara në shifrat zyrtare të homologimit në një mjedis të kontrolluar (WLTP). Këto shifra janë dhënë vetëm për qëllime krahasimi. Krahasoni ato vetëm me makina të tjera të testuara me të njëjtat procedura teknike. Vlera aktuale e distancës elektrike të automjetit tuaj do të ndryshojë nga këto vlera të llogaritura, pasi shumë faktorë kanë ndikim në distancën elektrike të automjetit tuaj.

Faktorë të tillë përfshijnë: klasën e zgjedhur, pajisjet dhe aksesorët opsionalë të vendosur, stilin e drejtimit, shpejtësinë, kushtet e rrugës, trafikun, gjendjen e automjetit, llojin e gomave (verë/dimër) dhe presionin, ngarkesën e automjetit, numrin e pasagjerëve, temperaturën e jashtme, temperaturën e baterisë, etj. Për më shumë informacion rreth WLTP, vizitoni faqen tonë të internetit ose kontaktoni qendrën tuaj lokale të Toyota.

** Emetimet do të shoqërohen me aspekte të tjera të ciklit të jetës së makinës (përfshirë prodhimin e saj), nga prodhimi i karburantit me hidrogjen dhe nga përdorimi i përditshëm, si nga gomat dhe frenat.

§§ Rreth 650 km WLTP për Toyota Mirai. Distanca vlen për klasat e zgjedhura, stilin e drejtimit, peshën e pajisjes, motit dhe kushteve lokale të drejtimit. Vizitoni faqen tonë të internetit për të mësuar më shumë rreth WLTP.

◊◊Faktorë të tillë përfshijnë: klasën e zgjedhur, pajisjet dhe aksesorët opsionalë të vendosur, stilin e drejtimit, shpejtësinë, kushtet e rrugës, trafikun, gjendjen e automjetit, llojin e gomave (verë/dimër) dhe presionin, ngarkesën e automjetit, numrin e pasagjerëve, temperaturën e jashtme, temperaturën e baterisë, etj. Për më shumë informacion rreth WLTP, vizitoni faqen tonë të internetit ose kontaktoni qendrën tuaj lokale të Toyota.

*** Emetimet do të shoqërohen me aspekte të tjera të ciklit të jetës së makinës (përfshirë prodhimin e saj), nga prodhimi i karburantit me hidrogjen dhe nga përdorimi i përditshëm, si nga gomat dhe frenat.

§§§ Pa përfshirë koston e një Toyota HomeCharge.

**** Kur e mbushni në shtëpi me një tarifë energjie jashtë kulmit të përdorimit. Nuk përfshin koston e një Toyota HomeCharge.

§§§§ Duke kombinuar fuqinë e një motori me benzinë ​​me efikasitet të lartë dhe një ose më shumë motorë elektrik, Hybrids vetë-mbushës të Toyota mund të mbushen vetë gjatë kohës kur ju jeni duke vozitur, ngadalësuar ose frenuar. Ju mund të vozitni disa distanca në opsionin EV vetëm me energji elektrike duke mos pasur nevojë ta fusni në prizë ose të shqetësoheni për distancën e baterisë pasi motori me benzinë ​​merr përsipër kur bateria është bosh.