1. New Cars
  2. Hybrid Electric
Zgjidhni

Drejtoni më të mirën e të dy botëve

Prius i ri mund të drejtohet si një automjet i pastër elektrik për shumë prej udhëtimeve tuaja të rregullta. Por me motorin e tij me benzinë, Prius është gjithashtu imun ndaj frikës për distancë të shkurtër. Ky sistem i avancuar i ADN-së së dyfishtë ofron gjithashtu efikasitet të jashtëzakonshëm, me konsumin e karburantit prej vetëm 0,7 litra/100 km*.

* Ngasje e kombinuar, në varësi të kushteve të drejtimit dhe modelit.

Si funksionon kjo?

Hibridet plug-in qëndrojnë ndërmjet makinave hibride dhe automjeteve elektrike me bateri. Ato mund të drejtohen vetëm me energji elektrike dhe të rikarikohen me shpejtësi si një EV i pastër. Por ato gjithashtu kanë një motor, ashtu siç kanë hibridet, në rastet kur karikimi është i papërshtatshëm.

Për të kuptuar më shumë, klikoni animacionet që tregojnë se si funksionon Prius Plug-in Hybrids.

Sa larg mund të shkojë Prius Plug-in Hybrid i ri?

Me kapacitet të baterisë prej 50% më shumë se më parë, Prius Plug-in Hybrid i ri mund të udhëtojë më shumë se 72 km* vetëm me energji elektrike. Në zonat urbane, ku shpejtësitë zakonisht janë më të ulëta, kjo distancë është akoma më e madhe dhe mund të jetë e mjaftueshme për të përmbushur nevojat tuaja të përditshme të udhëtimit pa përdorur motorin.

 * Ngasje e kombinuar, në varësi të kushteve të drejtimit dhe modelit.

Si të përmirësoni distancën tuaj të vozitjes

Si një Hybrid Plug-in, Prius i ri shpërblen karikimin e rregullt me efikasitet mbresëlënës të karburantit dhe kapacitet të rritur të pastërt elektrike. Ai kombinon një bateri me densitet të lartë me softuer të mençur për të maksimizuar këtë distancë të lëvizjes elektrike. Karakteristikat siç janë Shtytja Rigjeneruese, Drejtimi me Efikasitet Parashikues dhe Çatia Solare e Prius-it ju ndihmojnë gjithashtu të lëvizni më larg, të drejtoni pa probleme, të shmangni përshpejtim dhe frenim të ashpër.